RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Минув рік великої війни: зведення Генштабу за 24 лютого

Російські окупанти протягом доби, 24 лютого, знову завдавали авіаційні удари по території нашої країни. Зокрема, чотири рази застосували баражуючі боєприпаси типу “Ланцет”.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Навіть після перемоги: США обіцяють Україні ще більше зброї

За цими даними, противник здійснив 18 авіаційних ударів та більше 30-ти - з РСЗВ. Загроза завдання подальших ударів - висока.

Ключові зусилля ворога зосереджені на наступах на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках. При цьому росіяни нарощують чисельність живої сили.

Українська авіація завдала 14 ударів по районах зосередження окупантів та військової техніки. Також знищили один ударний гелікоптер Мі-24 та один безпілотник “Ланцет”.

Волинський, Поліський, Сіверський та Слобожанський напрямки: ситуація без істотних змін, наступальних угруповань не виявлено.

"Ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Сеньківка, Єліне і Леонівка Чернігівської області; Іскриківщина, Волфине, Запсілля і Миропілля Сумської області, а також піддав вогневому впливу 18 районів населених пунктів на Харківщині. Серед них - Леміщине, Олександрівка, Стариця, Вовчанськ та Бологівка", - йдеться у зведенні.

Куп’янський та Лиманський напрямки: зафіксовані безуспішні наступи. Зокрема, в районах Серебрянського лісництва та населених пунктів Верхньокам’янське і Роздолівка Донецької області. Ворог обстріляв 14 районів н. п. Гряниківка, Куп’янськ, Берестове Харківської області та Діброва і Білогорівка на Луганщині.

Бахмутський напрямок: росіяни здійснили безуспішні наступи поблизу н. п. Дубово-Василівка, Берхівка та Залізнянське. Обстріляли 15 районів населених пунктів (зокрема, н. п. Спірне, Веселе, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут та Озарянівка Донецької області).

Авдіївський та Шахтарський напрямок: зафіксований безуспішний наступ поблизу н. п. Первомайське, Невельське, Мар’їнка. Здійснили артобстріли біля 16 населених пунктів (зокрема н. п. Авдіївка, Водяне, Золота Нива, Мар’їнка, Вугледар та Велика Новосілка Донецької області).

Запорізький напрямок: обстріляли 17 н.п. Времівка, Новопіль Донецької області та Ольгівське, Гуляйполе, Оріхів і Білогір’я Запорізької області.

Херсонський напрямок: артилерійський вогонь відкрили по 27 н. п. Херсонської області.

"В Чаплинці Херсонської області окупанти ввели цілодобову комендантську годину з 23 по 25 лютого поточного року. Причиною може бути перекидання військової техніки з тимчасово окупованої частини Автономної республіки Крим для укріплення лінії оборони. В місті Нова Каховка Херсонської області противник проводить обхід помешкань місцевих жителів", - додали у Генштабі.

Нагадаємо, 24 лютого Вашингтон запровадив новий пакет санкцій проти Російської Федерації, яка рік тому розв'язала повномасштабну війну проти України.