RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Навіть після перемоги: США обіцяють Україні ще більше зброї

Сполучені Штати Америка можуть розглянути можливість передачі Україні озброєння не тільки для перемоги в повномасштабній війні, а ще й для подальшого стримування країни-агресорки Росії.

Про це повідомила заступниця державного секретаря США Вікторія Нуланд, передає CNN.

За її словами, Штати думають про українські Збройні Сили майбутнього.

Читайте також: Україна може отримати шведські винищувачі Gripen: у чому їхня особливість

"Ми розглядаємо не тільки те, що Україні знадобиться для негайної боротьби, але й також думаємо про українську армію майбутнього", - наголосила вона.

Нуланд не уточнила, чи отримають українські військові найближчим часом американські бойові літаки чи ракети ATACMS, але водночас зауважила, що їх можуть передати Україні вже для стримування Росії.

"Якщо ми думаємо про армію, щоб мати можливість стримати росію від повторної агресії, Україна повинна мати складну стійку ППО. Їм знадобиться набагато сильніша оборона кордонів, кращі радари та раннє попередження, аби бути впевненими, що Росія не зможе вторгнутися знову", - пояснила заступниця держсекретаря.

Утім, вона переконана, що допоки російський диктатор Путін чи якись із послідовників його політики залишатимуться у владі Росії, Україна не може бути впевненою в реальному закінченні війни.

У зв'язку з необхідністю стримування будь-яких зазіхань країни-агресорки РФ на українську територію, Києву потрібні довгостроковий план і створення української армії майбутнього.

Раніше "Апостроф" повідомляв, скільки потрібно знищити російських окупантів для перемоги над Росією.