RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

21 травня

Всі новини

Скандал із закупівлями продуктів для військових: Рада ухвалила важливе рішення

Верховна Рада зобов’язала оприлюднювати у Prozzorro інформацію про ціни, за якими харчі купують для потреб Сил оборони України.

Про це повідомляє офіційний парламентський портал.

Зокрема, 24 лютого Верховна Рада ухвалила законопроект №8381, який передбачає внесення змін до ЗУ "Про оборонні закупівлі". Документом запроваджуються нововведення щодо прозорості в оборонних закупівлях (крім відомостей про закупівлі товарів, робіт і послуг оборонного призначення, що становлять державну таємницю) із забезпеченням захищеності держзамовників від воєнних загроз на період дії воєнного стану в Україні.

Читайте також: В Україні створять громадську антикорупційну раду: для чого вона

Відтепер у Prozorro мають оприлюднювати інформацію про ціни, за якими купують продукти або послуги для потреб Сил оборони. Крім цього, документ зобов’язує публікувати дані щодо складових вартості харчів, які були придбані для військових за державний кошт з початку воєнного стану.

акриття вказаної вище інформації створює значні ризики неефективного використання бюджетних коштів під час оборонних закупівель", - йдеться у пояснювальній записці.

Місцезнаходження, ідентифікаційних даних державного замовника у сфері оборони (військової частини, бригади) та постачальника товарів, виконавця робіт чи надавача послуг; кількості, місця та строків поставки товарів (виконання договору) дозволяється не оприлюднювати.

Читайте також матеріал "Апострофу": Кадрові ротації у Міноборони: навіщо Резнікову нова команда