RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Україна отримає від США чотири види ударних безпілотників: фото, відео та характеристики

Серед оборонної допомоги у новому пакеті від США на 2 млрд доларів є чотири види ударних БПЛА: CyberLux K8 для широкоформатних кінокамер, протитанковий Switchblade 600, багатоцільовий ALTIUS-600 та Jump 20. Вони замовлятимуться безпосередньо у виробника, тому, ймовірно, до українських воїнів вони дійдуть не так скоро, як би того хотілося ЗСУ.

Про характеристику відповідних БПЛА пише Defence Express.

Читайте також: Більше танків Leopard 2: Канада збільшила військову допомогу Україні

ALTIUS-600

ALTIUS-600 – безпілотний авіаційний розвідувальний комплекс невеликого розміру від Area-I, який запускається з військових та цивільних літаків і гелікоптерів, а також з наземних та морських платформ, з різних пускових систем, зокрема з пускової труби CLT або інтегрованої пускової PILS.

Він має модульну систему корисного навантаження, тому можна інтегрувати різні інструменти залежно від місії: системи протидії безпілотнику, радіотехнічної розвідки і радіоелектронної боротьби.

Також ALTIUS-600 можна використовувати як ударний дрон, встановивши кумулятивну або фугасну боєголовку.

Повна маса БПЛА при довжині один метр - 12,25 кг, а маса корисного навантаження складає до 3,17 кг. Размах крил - 2,54 метри. Він може літати до 4 годин з радіусом дії у 440 км.

Jump 20

JUMP 20 – це розвідувальний БПЛА з вертикальним злетом та посадкою (VTOL) із захищеною апаратурою передачі даних від AeroVironment. Він має штатну електронно-оптичну станцію ARCAM-45В, а також можна вбудувати системи WESCAM MX-8, Trillium HD80 чи TASE 40 LRS. Комплекс оснащений відсіком для корисного навантаження.

Загальна маса JUMP 20 – 97,5 кг, а маса корисного навантаження – до 13,6 кг. Він може літати до 14 годин з радіусом дії до 185 км, а розгортається за годину. Довжина БПЛА - 2,9 метрів, а розмах крил – 5,7 метрів.

Switchblade 600

Switchblade 600 від компанії AeroVironment масою разом з пусковою у 54,5 кг та масою баражуючого боєприпасу у 22,7 кг розгортається за 10 хвилин. Він може розігнатися до 185 км/год, а також має 80 км загальної дальності дії.

Версію Switchblade 300 ЗСУ вже активно використовують у зоні бойових дій.

CyberLux K8

Детальної інформації про цей безпілотник - немає. Але відомо, що в нього потужна камера, зокрема модель MONEY SHOT X8, яку розробник називає "першим у світі FPV дроном для широкоформатних кінокамер". Корисне навантаження - до 4,6 кг, максимальна швидкість - понад 160 км/год.

Нагадаємо, що під час свого візиту в Україну президент США Джо Байден розповів, що в рамках чергового пакету військової допомоги на суму $500 млн разом із країнами-партнерами затвердив понад 700 танків та тисячі бронемашин.