RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Сильні молитви, які треба читати у Прощену неділю для очищення від гріхів

Цьогоріч у неділю, 26 лютого, християни відзначають Прощену неділю. Перед началом Великого посту треба у цей день очистити душу від гріхів за допомогою молитв. Йдеться про молитву про дарування духу всепрощення та за тих, хто нас образив.

"Апостроф" публікує дві сильні молитви, які треба читати на Прощену неділю.

Читайте також: Прощена Неділя 2023: головні заборони на день 26 лютого

Молитва про дарування духу всепрощення

Спаситель, навчи мене пробачити від щирого серця всіх, хто мене образив. Я знаю, що не маю права на помилування, що не можу стати перед Тобою з почуттями ворожнечі, яка криється в моїй душі. Зачерствіло моє серце! Немає в мені любові! Допоможи мені, Господи! Молю Тебе, навчи мене пробачити ображаючих мене, як Сам Ти Бог мій, на хресті пробачив ворогів Твоїх! Амінь.

Молитва за тих, хто нас образив

Помилуй, Господи, тих, хто ненавидить мене і тих, хто заздрить мені! Помилуй, Господи тих, що обмовляють мене і ображають! Нічого злого не сотвори з ними за недостойного раба Свого, але за висловом милосердя, і з безмірною милістю, ні в цьому житті, ні в майбутньому столітті та не понесуть зла за мене, грішного! Освяти їх милістю Своєю і освіти благодаттю Своєю, Всеблагий, тому що перед усіма благословенний Ти на віки віків. Амінь.

Раніше "Апостроф" з нагоди Прощеної неділі розповів, які існують традиції та як правильно просити вибачення у рідних.