RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

У березні очікується літня погода: народний синоптик дав прогноз до кінця квітня

Цьогоріч зима здивувала Україну аномально теплою погодою і ця тенденція продовжиться також навесні – у кінці березня очікується майже літня температура повітря.

Про це заявив синоптик Станіслав Щедрін, інформує Радіо Трек.

За його словами, взимку уже суттєвих морозів не передбачається й останні дні лютого будуть досить теплими – температура повітря вночі коливатиметься від -3...+3°C, у той час, як вдень термометри покажуть +4...+9°C. Проте вологість повітря буде підвищеною.

Перший місяць весни порадує українців потеплінням. Так, температура повітря сягатиме +9...+11°C на більшості областей України, а на Заході країни може підвищитися до +13°C. При цьому очікуються незначні опади та збільшення кількості сонячних днів.

Читайте також: Чекаємо на сюрпризи: якою буде погода на початку весни

Така погода протримається до другої декади березня, після чого стане ще тепліше, проте сонечка поменшає. Втім, на заході та півдні України у деякі дні стовпчики термометрів піднімуться до +14....+18°C.

Квітень зустріне українців похолоданням. У Карпатах може випасти сніг, а на решті території України – очікуються перші весняні зливи та грози. Проте такою погода буде недовго і вже з другої декади квітня в Україні очікується стрімке потепління та майже літня погода.

"Температура все частіше буде на рівні +15...+20 градусів. Періодично будуть зливи подекуди з грозами. Також до кінця квітня буде вітряно", - резюмував Щедрін.

Раніше ми писали, що в Україні різко потеплішає до 14 градусів.