RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Відключатимуть світло чи ні: у Міненерго розповіли про ситуацію в Україні

Електропостачання у більшості областей Україні не вимикають уже протягом двох тижнів і така ситуація буде зберігатися і надалі - в енергосистемі тепер працюють усі види генерацій.

Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко, інформує ТСН.ua.

За його словами, найскладнішою ситуація останніми днями була в Одеській області, де через удари росіян люди жили з перебоями в електропостачанні. Проте і там ситуація вже налагодилася. У Києві повернули вже вуличне освітлення, і українці поступово пристосовуються до раніше звичного графіку – коли світло є завжди.

Читайте також: В Україні можуть більше не вимикати світло: Галущенко озвучив умову

“Генерація повністю забезпечує споживання електроенергії. Безумовно, це був рекордний термін. Сьогодні світловий день більший, погода тепліша, відповідно, падає рівень споживання електроенергії. Тому є така впевненість, що ми й надалі житимемо без обмежень, якщо дійсно не буде дуже суттєвих ушкоджень енергосистем”, - наголосив Герман Галущенко.

Раніше ми писали, що вранці у понеділок, 27 лютого, в Одеській області сталося аварійне відключення високовольтної лінії. Без світла залишилися майже всі райони Одеси та Одеський район.