RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

На кого Медведчук переписав свої активи в Україні: журналісти назвали прізвище

Обвинувачений у держзраді колишній народний депутат від забороненої партії ОПЗЖ Віктор Медведчук записав частки у кількох столичних компаніях з активами на сотні мільйонів гривень на 62-річну Ольгу Куць зі Львова.

Про це довідалися журналісти Bihus.Info.

Читайте також: Росіяни своїх не кидають? Що означає обмін Медведчука на "азовців"

Саме ця жінка є бенефіціаркою низки київських фірм, яким належить дорога земля. Зокрема, вона є власницею компанії "Істбуд", що має близько гектара землі на бульварі Дружби народів з цільовим призначенням "для будівництва готельно-офісного будинку". Приблизна вартість - 160 млн грн.

Їй належить компанія "Таун Ленд Компані", що є замовницею будівництва житлового комплексу "Поетика" у столиці. Саме на неї оформлені недобуди за адресою, де зводять ЖК.

У власності також фірма "Промтек", що має понад гектар землі на київській Борщагівці під будівництво культурно-розважального комплексу.

Компанії, де Куць є бенефіціаркою, пов’язані з будівельним бізнесом нардепа з ОПЗЖ Вадима Столара.

У 2020-му частку в бізнесі Столара придбали Віктор Медведчук та Тарас Козак. Саме тоді співвласницею згаданих компаній стала Куць.

Під час розмови журналістів з Куць з’ясувалося, що вона працювала в деяких львівських фірмах, пов’язаних із родиною Козака. Визнала, що не вона реальна власниця київських компаній. Мовляв, коли працювала на підприємстві брата Козака, лише підписала довіреність.

Ще жінка повідомила, що не отримувала і не отримує коштів від діяльності фірм і залюбки позбулася б цих активів. Вона стверджує, що до неї ще не зверталися правоохоронці.

Нагадаємо, раніше СБУ розповіла про обшуки у нардепа Вадима Столара.