RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Не допоможе навіть відстрочка: для однієї з категорій чоловіків мобілізація залишається обов'язковою

Через повномасштабне вторгнення Росії багато військовозобов'язаних змушені були взяти в руки зброю і піти захищати Україну. При цьому існує низка винятків – зокрема, співробітники сфери освіти мають право на відстрочку, але навіть тут є деякі нюанси.

Про це повідомляє "Апостроф".

Так, згідно із законом України, працівники сфери освіти мають відстрочку від служби у Збройних силах. Але за умови, що:

  • це основний вид роботи громадянина;
  • ставка щонайменше 0,75.

Читайте також: Мобілізація в Україні: скільки часу дають на проходження медичної комісії

Варто зазначити, що після ухвалення закону №7272 мобілізації не підлягають також учні та викладачі закладів професійної (професійно-технічної) освіти на рівні зі студентами та викладачами професійної вищої та вищої освіти.

Таким чином, відстрочку можуть також отримати студенти ПТУ, які навчаються на денній або дуальній формі, а також викладачі ПТУ, якщо вони також дотримуються цих умов.

Раніше ми писали, які документи потрібні військовим для проходження ВЛК.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий заклик військовозобов'язаної людини на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язок кожного українця - захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.