RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Тепло буде не одразу: чого чекати від погоди у березні

До початку календарної весни залишилося менше двох днів, але за прогнозами синоптиків, у березні в Україні буде досить прохолодно. У більшості українських областей стовпчики термометра піднімуться вище за +10 градусів лише ближче до кінця місяця.

Про це свідчать прогнози метеосайту Gismeteo.ua.

У західному регіоні, а також у центрі та на північному сході на початку березня прогнозуються опади у вигляді мокрого снігу. Ночами стовпчики термометрів опускатимуться нижче нульової позначки.

Читайте також: У березні очікується літня погода: народний синоптик дав прогноз до кінця квітня

Не набагато тепліше у перший місяць весни буде і на півдні та південному сході України. Відносно тепла погода встановиться там ближче до середини місяця.

Традиційно у березні буде багато дощів, причому місцями вони будуть затяжними – з другого тижня до початку квітня. При цьому на довгоочікувані сонячні дні перший місяць весни буде досить скупим.

Як писав "Апостроф", кандидат географічних наук, заввідділом прикладної метеорології та кліматології УкрДМІ ДСНС України НАН Віру Балабух розповіла, що за оцінками Національного управління океанічних та атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні очікується теплою. Середня за сезон температура повітря може бути вищою за норму на 1-2 градуси.