RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупанти намагаються наступати на п'яти напрямках: ЗСУ відбили понад 60 атак

370 доба повномасштабної російсько-української війни: зараз окупаційне військо РФ зосередило зусилля на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ станом на ранок 28 лютого.

Протягом минулої доби українські військові відбили понад 60 атак ворога на зазначених напрямках. Водночас російські окупанти завдали 8 ракетних та 32 авіаційних удари, ще здійснили 85 обстрілів з РСЗВ.

Читайте також: Нескорена фортеця: з'явилося відео Бахмута з висоти пташиного польоту

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках не зафіксовано формування наступальних угруповань ворога. Росіяни обстріляли населені пункти Тимоновичі і Берилівка Чернігівської області; Старикове, Бруски, Бувалине, Кружок, Манухівка, Атинське, Порозок Сумської області та Червона Зоря, Ветеринарне, Стрілеча, Гатище, Вовчанськ і Вовчанські Хутори на Харківщині.

На Куп’янському та Лиманському напрямках окупаційне військо РФ провело безуспішний наступ у районах населених пунктів Макіївка, Площанка, Кремінна, Діброва та Білогорівка Луганської області. Вело артилерійські обстріли по районах населених пунктів Дворічна, Лиман Перший, Гряниківка, Курилівка, Кислівка і Табаївка Харківської області; Новоселівське, Невське, Червонопопівка і Діброва - Луганської та Спірне і Роздолівка на Донеччині.

На Бахмутському напрямку ЗСУ відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Васюківка, Оріхово-Василівка, Берхівка, Ягідне та Бахмут Донецької області. Під обстріли потрапили Залізнянське, Дубово-Василівка, Берхівка, Бахмут, Іванівське, Ступочки, Костянтинівка, Кліщіївка, Залізне, Озарянівка, Майорськ, Південне та Нью-Йорк.

На Авдіївському та Шахтарському напрямках загарбники продовжують атакувати позиції українських військ, здійснили декілька безуспішних наступів у напрямку Кам’янки, Красногорівки та Мар’їнки Донецької області. Також вели артилерійські та мінометні обстріли районів населених пунктів Авдіївка, Ласточкине, Нетайлове, Водяне, Первомайське, Красногорівка, Невельське, Мар’їнка, Богоявленка,Новомихайлівка, Велика Новосілка, Нескучне та Вугледар.

На Запорізькому напрямку під обстрілами опинилися райони понад 20 населених пунктів, серед яких Времівка і Новопіль Донецької області; Комишуваха, Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Оріхів та Новоандріївка Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійського вогню російських окупаційних військ постраждало 25 населених пунктів Херсонської області: Гаврилівка, Качкарівка, Веселе, Тягинка, Інженерне, Антонівка, Берегове та Херсон.

"Противник обмежує пересування цивільного населення на тимчасово захопленій території Херсонської області. Зокрема, в’їзд в населений пункт Промінь дозволено тільки громадянам з місцевою реєстрацією та за наявністю спеціальної перепустки", - додали в Генштабі ЗСУ.

Тим часом Сили оборони продовжують знищувати ворожу техніку: так, за добу українські захисники ліквідували 11 іранських ударних БпЛА типу "Шахед-136" та 1 - типу "Зала". Авіація ЗСУ завдала 4 удари по районах зосередження російських окупантів, тоді як підрозділи ракетних військ і артилерії уразили один пункт управління, два райони зосередження живої сили ворога та дві позиції протиповітряної оборони.

Раніше "Апостроф" повідомляв про актуальні бойові втрати російського окупаційно-терористичного війська у війні проти України.