RU  UA

Окупанти просунулися на Донбасі за підтримки "Термінаторів": генерал назвав найгарячіші точки

Наразі однією із найгарячіших точок на фронті є територія поблизу Кремінної – там ворогу вдалося просунутися на кілька кілометрів, зосередивши при цьому велике угрупування армії РФ чисельністю 30 тисяч осіб.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив ексзаступник начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко.

За його словами, у російських військ на цьому напрямку є сучасна військова техніка, зокрема танки Т-90 і бойові машини підтримки Термінатор, а також розташовані потужні засоби РЕБ. Втім, попри це, темпи просування російських окупантів наразі все одно загальмувалися не лише на цій ділянці, але й на усьому фронті.

Читайте також: Мінус 10 танків і понад 700 окупантів: свіжі дані втрат Росії

"Ворог має політичне завдання окупувати повністю Донецьку і Луганську області. Наш Генштаб про це знає, надає необхідні резерви, які дають можливість зупинити наступ і атакувати противника", - пояснив Романенко.

За його словами, важкі бої продовжуються також в Бахмуті. Українські бійці перейшли на західний берег річки Бахмутки та ведуть оборонні дії на всіх напрямках. При цьому противник намагається перекрити трасу на Костянтинівку, здійснюючи при цьому вогневий контроль.

Водночас на Вугледарському напрямку російські війська зазнають збитків, як в особовому складі, так і в техніці. Ворог здійснює спроби атак у цьому напрямку, намагаючись охопити Бахмут, проте завдання не виконуються навіть на тактичному рівні, тож про виконання оперативних цілей взагалі не йдеться.

Раніше ми публікували свіжі карти боїв в Україні.