RU  UA  EN

Вівторок, 28 травня
  • НБУ:USD 40.02
  • НБУ:EUR 43.20
НБУ:USD  40.02
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 травня

27 травня

Всі новини

Росія перекинула нових "мобіків" та посилила атаки: оновлені карти боїв в Україні

Російське окупаційно-терористичне військо зараз посилило наступ на лінії фронту повномасштабної війни на Луганщині, куди й перекинуло частину особового складу, тоді як поблизу Вугледара на Донеччині зменшило темпи атак. Тим часом ЗСУ продовжують відбивати ворога на всіх напрямках.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Бойові дії на Харківщині й Луганщині

Читайте також: "Рускій мір" перетворив Вугледар на цвинтар на руїнах: нові фото та відео

Ворог посилив наступ у Луганській області, зокрема на Сватівському, Креміньському та Білогорівському напрямках. У Генштабі ЗСУ повідомили, що 27 лютого російські війська перекинули 200 призовників з Ростовської області до Луганської області. Водночас окупанти безуспішно вели наступальні дії поблизу Масютівки (52 км на північний захід від Сватового), Новоселівського (16 км на північний захід від Сватового) та Стельмахівки (17 км на північний захід від Сватового).

Бойові дії в Донецькій області

Російські окупанти атакують навколо Бахмута, проте безуспішно. Тим часом у Генштабі України зазначили, що 27 лютого російські війська провели безуспішні наступальні дії в районі Вугледара (30 км на південний захід від Донецька). За словами представника українського Таврійського оборонного угруповання полковника Олексія Дмитрашківського, темп російських операцій у районі Вугледара знизився за останні чотири дні внаслідок поганої погоди, проте тільки за 27 лютого російські загарбники здійснили 17 наземних атак поблизу Вугледару.

Бойові дії на півдні України

Росіяни укріплюють оборону на східному (лівому) березі Херсонської області та в окупованому Криму. Вони безуспішно намагалися замінувати острови в дельті річки Дніпро.

Щодо Криму, то там ворог продовжує облаштовувати інженерні та оборонні укріплення. Для цього російські окупанти перекинули ще 150 осіб особового складу з Челябінської області.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти безперервно обстрілюють Херсон.