RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Це ще не межа: українців попередили про подальше подорожчання цибулі

У багатьох країнах світу та, зокрема, в Україні продовжують зростати ціни на цибулю рекордними темпами. Зараз на українському оптовому ринку вартість цього овоча становить близько 40 гривень, а найближчим часом може збільшитися до 50 грн.

Про це повідомив керівник проекту "АПК-інформ: овочі та фрукти" Олександр Хорев, передає "НаПенсії".

Нині оптова ціна на цибулю втричі перевищує показники вартості минулого сезону, і вже скоро можна може підвищитися на 20%, тобто до 50 грн за кілограм.

Читайте також: "Золотими" будуть не лише яйця: чого чекати українцям із новою хвилею подорожчання продуктів

У роздрібній торгівлі цибулю в Україні продають за 50-80 гривень, тому у зв'язку зі збільшенням оптової ціни на полицях магазинів цей овоч може коштувати до 100 гривень за кілограм.

Водночас така проблема ситуація з цибулею спостерігається не тільки в нас. Наприклад, Казахстан та Узбекистан, звідки цибулю зазвичай постачали до Європи й до України, на тлі ажіотажу призупинили експорт, що стало одним із важливих факторів подорожчання.

Ще одна причина рекордних цін на цибулю полягає в тому, що 35% постачання цибулі на український і не тільки ринок забезпечувала саме Херсонська область, яка випала з овочевого балансу внаслідок російської окупації.

"Ажіотаж трохи піде на спад тільки у квітні, коли розпочнеться новий сезон у країнах Середньої Азії і звідти продукція піде до Європи, а потім до нас", – пояснив Олександр Хорев.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні підскочили ціни на продукти борщового набору.