RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Європейська країна готова віддати Україні 10 винищувачів

Словаччина, яка нещодавно визнала РФ державою-спонсором тероризму, розглядає можливість передати Україні 10 винищувачів МіГ-29 з 11 наявних у неї. Якщо рішення буде позитивним, вона стане першою країною НАТО, яка передасть нашій країні винищувачі.

Про це повідомляє видання Associated Press.

Словаччина припинила використовувати свої МіГи влітку 2022 через брак запчастин і фахівців з технічного обслуговування - російські техніки повернулися додому. Однак ВПС України, які літають на МіГ-29, були б раді їх мати.

Читайте також: Глава МЗС Словаччини послав Орбана слідом за російським кораблем

"Ми більше ніколи не використовуватимемо МіГи. Вони не мають для нас реальної цінності. Якщо ми віддамо їх Україні, вони допоможуть врятувати їхнє життя", - зазначив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь.

За його словами, Словаччина розглядає можливість передачі Україні 10 із 11 своїх МІГ-29, а 11-й зарезервований для словацького музею. Остаточне рішення буде ухвалено протягом кількох тижнів.

Як повідомляв "Апостроф", найближчим часом Україна не отримає винищувачі від Великої Британії - країна не готова ризикувати сотнями своїх людей, які мають навчати українців.