RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Ще одна країна Європи визнала Росію спонсором тероризму

Путінська Росія остаточно перетворюється на світового терориста та ізгоя. 16 лютого парламент Словаччини визнав РФ державою-спонсором тероризму.

Про це повідомляє TASR.

Читайте також: Україна отримала від Словаччини партію бойових машин: фото та характеристики

Також ця країна висловила підтримку зусиллям щодо створення трибуналу з переслідування злочинів агресії РФ та злочинів проти людяності та військових злочинів.

У резолюції йдеться, що парламент Словаччини не визнає ані нещодавні референдуми, проведені Росією у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях України, ані їхні результати. Братислава розглядає ці території як ті, що залишаються у складі України.

Депутати Словаччини засудили гібридну війну росіян у Словаччині та закликав відповідні органи влади не недооцінювати загрози та вживати необхідних заходів проти неї на користь збереження безпеки та демократії в їхній країні.

Крім того, у парламенті Словаччини засудили прямі та непрямі погрози РФ скористатися ядерною зброєю, якою у Кремлі постійно намагаються залякувати світ.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що у Словаччині парламент відправив у відставку уряд Едуарда Гегера, який активно надавав військову допомогу Україні.