RU  UA

Втопити російський флот у Чорному морі: як можуть вплинути на війну 10 літаків від Словаччини

Словаччина розглядає можливість передати Україні 10 винищувачів МіГ-29. Такої кількості буде достатньо, щоби втопити російський флот у Чорному морі.

Про це розповів полковник ЗСУ у запасі, військовий льотчик-інструктор Роман Світан в ефірі Апостроф TV.

"Найвигідніший напрямок їх використання - Запорізький та південь загалом. Десяток літаків - це практично ескадрилья (без двох літаків), здатна нести натовське озброєння. Це вже не радянські екземпляри, а модернізовані машини, здатні нести сучасні ракети, на кшталт "гарпунів" і "хармів", - пояснив льотчик.

Світан додав, що це майже десяток ракет, які можуть бути використані для знищення авіації противника, його ракет, для ударів по наземних цілях та російському флоту в Чорному морі.

Читайте також: Як Україна звільнятиме Крим: Зеленський озвучив кроки

"На сучасний Міг-29 можна підвісити ракети, здатні знищувати кораблі, що несуть "Калібри", якими кошмарять Україну. Десяти винищувачів буде достатньо, щоб потопити весь Чорноморський флот РФ", - зазначив він.

Льотчик-інструктор підкреслив, що такої ескадрильї вистачить, щоб починати деокупувати Крим, завдавати ударів по "кримському мосту".

Як повідомляв "Апостроф", найближчим часом Україна не отримає винищувачі від Великої Британії - країна не готова ризикувати сотнями своїх людей, які мають навчати українців.