RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

12 травня

Всі новини

Ворог почав зміцнювати позиції у Запорізькій області: свіжі карти боїв

Продовжується повномасштабна війна Росії проти України: окупанти зміцнюють позиції на кордоні в Білгородській області, посилюють свої оборонні позиції на півдні Запорізької області і намагаються відбивати атаки українських військ на захід від Кремінної та Сватового Луганської області.

Про це повідомляється у свіжому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Луганський напрямок

Війська РФ зміцнюють позиції на державному кордоні у Білгородській області. Генштаб ЗСУ повідомив, що росіяни перекинули інженерне обладнання та встановлюють протитанкові міни у Новобудівці та Горьківському Білгородській області, приблизно за 47 км на північний захід від Харкова.

Окупанти продовжили наступальні дії на рубежі Куп'янськ – Сватове – Кремінна. У Міноборони РФ заявили, що російські війська відбили наступ трьох українських диверсійних груп у районі Новоселівського (приблизно 14 км на північний захід від Сватового) та Тимківки (близько 20 км на схід від Куп'янська).

Читайте також: Черговий теракт від Росії - ракета окупантів влучила у житловий будинок у Запоріжжі: всі подробиці, фото та відео

Донецький напрямок

Росіяни продовжують наступати на бахмутському напрямку, атакують сам Бахмут, Часів Яр.

Російські джерела стверджували, що бойовики ПВК "Вагнер" просунулися в межах Бахмута в районі м'ясокомбінату. Окупанти заявляють, що атакують українські позиції вздовж траси Т0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут у районі Івановського і що українські війська відходять із Часового Яру. Українські офіційні особи заявляють, що ЗСУ мають можливість провести контрольований відхід з Бахмута, якщо вони вважатимуть це за доцільне.

Південний напрямок

Війська РФ продовжують оборонятися на півдні України, а також намагаються створити умови для майбутніх наступальних операцій. На знімках від 28 лютого видно нові російські траншеї та бетонні укріплення у Запорізькій області.

Як повідомляв "Апостроф", на Заході озвучили свої цифри втрат Росії у живій силі у війні в Україні.