RU  UA

Росіяни нервуються: військовий пояснив цікаву тенденцію у військах ворога

Російський літак, збитий українськими зенітниками над Єнакієво, є гарною здобиччю, особливо з огляду на відстань від лінії флоту.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів майор 103 бригади ТРО ЗСУ, депутат Львівської облради Олександр Ганущин.

За його словами, це свідчить про те, що вже ефективно працює нове протиповітряне озброєння, надане союзниками.

Читайте: У Росії на військовому аеродромі в Єйську лунали вибухи: фото із супутника

"Але найкраще, що у росіян стає все менше пілотів. Багато з них уже лежить в українській землі. А навіть маючи парк літаків, без підготованих пілотів важко здійснювати повітряні напади", - зазначив офіцер.

Окрім того, відгін авіатехніки з Єйська говорить про те, що росіяни нервуються, але у ворога ще дуже багато літаків, тому не варто обнадіюватися, вважає Олександр Ганущин.

Проте, зауважив він, найголовніше, що найдосвідченіші пілоти вже загинули й сьогодні на дорогі машини агресору доводиться садити нашвидку підготовлених льотчиків, які не мають достатнього досвіду. У результаті вони припускаються помилок, що було наочно продемонстровано сьогодні, розповів військовий-депутат, за словами якого до збиття літака привела легковажність авіаторів.

Також він розповів, що російські БПЛА "Орлан" не дуже добре літають в холоді та "не бачать" в тумані, але коли потеплішає, активність безпілотників суттєво підвищиться.

Наразі головна ударна сила росіян, яку вони використовують по всій лінії фронту - безпілотні баражуючі боєприпаси "Ланцет", але вирішального значення на бойові дії вони не мають, адже найкращий захист від них - це маскування. А ось іранських "шахідів" на лінії фронту майже не спостерігається, бо вони надто дорогі, - пояснив Олександр Ганущин.

Нагадаємо, раніше ми писали, що невдовзі на фронті спостерігатиметься справжня "війна дронів".