RU  UA

На фронті спостерігатиметься справжня "війна дронів": у ЗСУ озвучили подробиці

Останнім часом російські окупанти все частіше почали використовувати дрони на фронті – вони активно адаптуються до ситуації, а це означає, що українські війська мають адаптуватись ще швидше.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів Олесь Маляревич, молодший сержант ЗСУ, 92 бригада, артилерійська розвідка БПЛА.

За його словами, рашисти використовують безпілотники різні за призначенням, різноманітні характеристики та начинені апаратурою, здатною "бачити" вночі.

Читайте також: "Армія дронів" - це звучить гарно, але її не повинні створювати політики - офіцер ЗСУ

"Росіяни активніше стали використовувати дрони-камікадзе. Серед них дрони "Ланцет", які робить концерн "Калашніков". Він коригується іншим дроном "Орланом". "Ланцети" використовують проти нашої артилерії та особового складу", - наголосив військовий.

Він також додав, що з огляду на обставини, українським військам своєю чергою доводиться інтенсивно вчитися не лише протидіяти різним видам дронів та перехоплювати їх, а й використовувати свої дрони-камікадзе.

"Тому в березні-квітні можна буде побачити на фронті справжню "війну дронів". Не просто, коли наш "мавік" таранить російський "мавік", а реальні дуелі", - резюмував Олесь Маляревич.

Раніше ми писали, що вже 2023 році в Україні може з'явитися власний безпілотник зі здатністю долати понад 1000 км у польоті.