RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Які нагороди? У Зеленського пояснили, навіщо була зустріч з блогерами

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, для чого була зустріч з українськими блогерами 3 березня. За його словами, вони - інфлуенсери, які допомагають у боротьбі з російським впливом на інформаційному фронті й жодних нагород їм не вручали на тій зустрічі.

Про це він повідомив на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Цирк на тлі війни: мережі обурила зустріч Подоляка з блогерами та нагорода для Ксюші Манекен

"Кожен інфлуенсер – це окремий канал інформації для своєї аудиторії, яка вимірюється сотнями, тисячами та мільйонами людей. На мій погляд, спільнота блогерів має бути на одній хвилі – продержавницькій і проукраїнській", - сказав Подоляк.

Він наголосив, що особисто не вручав жодної нагороди присутнім блогерам.

"Ні Офіс Президента, ні я особисто, зрозуміло, не давали жодних нагород присутнім блогерам. Тим більше "нагород інших відомств". Це абсолютно неможливо. За нагородження військових і волонтерів відповідають різні відомства. Тому поставте на цьому величезну крапку", - заявив радник глави ОП.

Подоляк зазначив, що на зустрічі вони обговорювали, яким чином блогери можуть бути корисні для боротьби з гібридними загрозами росіян.

"Мета зустрічей – налагодити комунікацію з інфлуенсерами, розповісти про інформаційну гігієну, етичний складник комунікації в період війни та обговорити, яким чином вони можуть бути корисні для боротьби з гібридними загрозами Рф. Не всі однаково розуміють природу війни і тих подій, які відбуваються. Тому мають право на питання, щоб позиції стали більш структурованими", - пояснив він.

За словами радника глави ОП, непублічні зустрічі з інфлуенсерами у соцмережах він проводить регулярно і це була одна з них.

"Тому не треба конспірології там, де її немає. Подібні зустрічі не є елітарними чи для відзначення якихось досягнень – для цього є українське суспільство, яке саме може дійти висновків, хто та чим займається під час війни. Наше завдання – вести роз’яснювальну роботу, залучаючи всі можливі інструменти", - додав він.

Подоляк також записав відеопояснення на своїй сторінці в Instagram, де також наголосив, що жодних нагород та відзнак не надавали на цій зустрічі з блогерами, вона мала лише роз'яснювальний характер.

Нагадаємо, Михайло Подоляк відгукнувся на заяву американського мільярдера Ілона Маска, який назвав "переворотом" Революцію Гідності. Він пояснив йому значення свободи для українців та наголосив, що в Україні ніколи не було переворотів.