RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Пінгвінята у яслах: українські полярники поділилися милими фото

Українські полярники показали фото маленьких пінгвінів у яслах на станції Академік Вернадський.

Про це повідомляє пресслужба Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

Читайте також: Вчені показали, як тане крижана шапка в Антарктиді: вражаючі фото

"Як і обіцяли, показуємо вам наших пінгвінчиків у яслах. Це такі об'єднання дитинчат, коли вони вже надто дорослі, щоб постійно сидіти з батьками в гнізді, але ще надто малі, щоб самим ходити в океан", - зазначать науковці.

За їхніми словами, пташенята збираються невеликими групами, за якими наглядає кілька дорослих пінгвінів. Тоді як їхні батьки вирушають на полювання за крилем, а по поверненні - годують малюків. Примітно, що годують кожен своїх і вирізняють безпомилково.

"У цей час уже можна спостерігати цікаві картини, коли величенькі пінгвіни розміром майже з батьків бігають за ними і просять їсти, а дорослі тікають від них, мовляв, не буду ж я тебе до пенсії годувати", - жартують полярники.

Вони зауважують, що плавати в морі та самостійно добувати криль малеча навчиться після того, як перелиняє, тобто змінить пух на пір'я. Цей процес триває саме раз, коли вони перебувають у яслах.

Українці додали, що найпоширеніший вид пінгвінів біля станції - субантарктичні пінгвіни. Їх на острові близько 4,3 тисячі.

Раніше ми розповідали, що українську антарктичну станцію засипало рекордною кількістю снігу.