RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

В Україні хочуть побудувати завод з виробництва танків Panther: усі подробиці

У річницю війни, 24 лютого, в Україну приїхали перші німецькі танки Leopard 2, а німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво в Україні танкового заводу. Вартість його спорудження – близько 200 мільйонів євро, а потужність – випуск до 400 основних бойових танків типу "Panther" на рік.

Про це розповів керівник компанії Армін Паппергер, повідомляє Spiegel.

За його словами, переговори з українським урядом є "багатообіцяючими". Він висловив сподівання, що рішення буде ухвалено "протягом наступних двох місяців". Паппергер упевнений, що майбутній завод не так важко захистити від російських повітряних нальотів за допомогою протиповітряної оборони.

Panther - це концепт нового танка, представлений концерном Rheinmetall влітку 2022 року. Він розроблений на основі Leopard 2, які найближчими місяцями Україні обіцяли передати партнери.

Читайте також: Україна скоро отримає від Польщі танки РТ-91 Twardy: фото, відео та характеристики

Як зазначив Паппергер, для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків. Війна, на його думку, триватиме "ймовірно, роками".

"Західні союзники надсилають туди достатньо зброї, щоб Україна могла захистити себе, але сьогодні українці не мають достатньо обладнання, щоби повністю відвоювати свою територію", - обґрунтував він свою думку.

Як повідомляв "Апостроф", Збройні сили України отримають від Канади ще чотири німецькі танки Leopard 2. Раніше стільки ж Оттава відправила до Європи для передачі українцям.