RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

НАБУ отримало нового керівника: що про нього відомо

Уряд призначив нового директора Національного антикорупційного бюро. Ним став Семен Кривонос.

Про це оголосили на засіданні уряду.

У голосуванні не брав участі віцепрем'єр-міністр із відновлення України Олександр Кубраков через конфлікт інтересів. Решта членів уряду одноголосно підтримали призначення Кривоноса.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль також рекомендував новому директору НАБУ призначити двох інших фіналістів конкурсу — Сергія Гупяка та Романа Осипчука — на інші керівні посади в Бюро.

Зазначимо, директор НАБУ призначається на посаду на 7 років.

Кривонос до свого призначення був головою Державної інспекції архітектури та містобудування України – інституції, яка, зокрема, видає ліцензії на будівництво. Він був замішаний в історії з хабарем, який розслідувала СБУ.

У 2014 році голова однієї із сільрад Обухівського району Київської області, нібито вступивши в злочинну змову, зокрема з керівником реєстраційної служби місцевого управління юстиції (Кривоносом), вимагав неправомірну вигоду за виділення земельної ділянки - у розмірі 120 тисяч доларів, повідомляла "УП ".

Кривонос пояснював, що версія слідства не підтвердилася, а в Офісі генпрокурора повідомили, що справу було закрито через відсутність факту злочину.

Читайте також: Хто претендує на посаду директора НАБУ: названо трьох фіналістів конкурсу

Новий голова НАБУ у 2016 році переміг у конкурсі на посаду директора Одеського територіального управління НАБУ, але відмовився її обіймати.

На той час журналіст Дмитро Гнап готував публікацію про невнесення до декларації Кривоноса квартири - вартістю, неспівставної з його тодішнім заробітком, та про початок розслідування щодо можливого хабарництва.

Нагадаємо, повноваження попереднього очільника НАБУ Артема Ситника добігли кінця у квітні 2022-о року.