RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

На посаду директора НАБУ претендують раніше судимий екс-митник та агент Авакова-журналіст

На посаду директора НАБУ претендують раніше судимий екс-митник та агент Авакова-журналіст

Серед 11 кандидатів на посаду директора НАБУ двоє кандидатів мають сумнівне минуле: або притягувалися до кримінальної відповідальності, або були завербовані силовою структурою.

Про це пише журналіст Володимир Бойко, передають "Українські новини".

Йдеться про Семена Кривоноса — голову Державної інспекції архітектури та містобудування (у минулому — першого заступника начальника Одеської митниці), та керівника третього відділу Другого підрозділу детективів НАБУ - Олександра Цивінського.

"Семен Кривонос у 2009 році притягувався до кримінальної відповідальності, був оголошений у розшук, засуджений, але потім звільнений від відбуття покарання за актом амністії (згідно з фабулою кримінальної справи, Кривоноса обвинувачували у використанні та підкупі студентів столичних вузів для фальсифікації результатів на місцевих виборах у Києві та області)», - зазначає Володимир Бойко.

Видання надало детальну інформацію про судимість Семена Кривоноса. Зазначається, що Кривоноса затримували та навіть доправляли до суду під конвоєм.

Інший кандидат на посаду директора НАБУ Олександр Цивінський, як зазначає Володимир Бойко, у 2017 році був завербований МВС за дорученням на той момент міністра Арсена Авакова.

"На початку 2017 року за дорученням Авакова А.Б., Цивінський О.І. був завербований. Відповідальною особою за вербування виступив на той час Заступник керівника Департаменту внутрішньої безпеки НП Рубель Андрій Миколайович. Цивінський О.І. на платній основі отримував оперативні завдання від Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції, спрямовані на необхідність збору і передачі інформації по ряду кримінальних проваджень. 31.10.2017 під час проведення спецоперації з затримання сина екс-Міністра внутрішніх справ Авакова А.Б. – Олександра, на виконання завдання Рубеля А.М., Цивінським О.І. було надано вказівку підлеглому детективу допустити та надати можливість Рубелю А.М. консультувати підозрюваного Авакова Олександра", - пише Володимир Бойко.

У 2023 році, як пише видання, Олександр Цивінський надав конкурсній комісії неправдиву інформацію щодо притягнення до дисциплінарної відповідальності за неналежне виконання службових обов'язків щодо розслідування кримінального провадження.