RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росіяни впритул розстріляли бійця за слова "Слава Україні": відео 18+ та всі подробиці

Російські окупанти не перестають показувати свою жорстокість і нелюдяність. Вони розстріляли українського військовополоненого за слова "Слава Україні".

Страшний відеоролик з'явився у соціальних мережах.

Читайте також: Це доказ, що винний не тільки Путін: в Україні емоційно відреагували на відео розстрілу бійця

Український військовий опинився у полоні. Після того, як він сказав "Слава Україні", окупанти його застрелили та зняли це на відео, яке з'явилося в інтернеті.

УВАГА! ВІДЕО НЕ ДЛЯ СЛАБОНЕРВНИХ! (18+)

Зазначимо, розстріл полонених є порушенням міжнародного права, в тому числі - Женевської конвенції.

Вбивство героя прокоментував Володимир Зеленський:

Також воєнний злочин відреагував керівник Офісу Президента Андрій Єрмак:

"Воєнні злочини культивуються в Росії. І відбілюють їх пропагандою та міфами про "нацистів". Вбивство людини, яка потрапила в полон – ще один приклад цього. А ще – це приклад їхньої національної нікчемності та слабкості. За кожен такий військовий злочин буде розплата. Ніхто не зможе сховатись від неї ”, - написав він.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розслідувати обставини розстрілу: "Жахливе відео із беззбройним українським військовополоненим, страченим російськими військами лише за те, що він сказав «Слава Україні». Ще один доказ того, що ця війна є геноцидом. Вкрай важливо, щоб прокурор МКС Карін Хан розпочав негайне розслідування цього жахливого воєнного злочину в межах Міжнародного кримінального суду. Винні мають постати перед правосуддям".

Омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що відправив це відео міжнародним партнерам та колегам-омбудсманам з різних країн світу як підтвердження чергового воєнного злочину Росії.

Генпрокурор Андрій Костін заявив, що за фактом розстрілу відкрито кримінальне провадження за статтею порушення законів та звичаїв війни.

"Навіть у війни є закони. Є норми міжнародного права, якими систематично нехтує злочинний російський режим. Та рано чи пізно за злочином буде кара. Усі причетні відповідатимуть перед Законом", – наголосив він.

Журналіст Юрій Бутусов написав пост з проханням допомогти встановити ім’я загиблого. В коментарях вже висунули кілька версій, але всі вони поки що або хибні, або не мають підтверджень.

Злочин прокоментували представники різних партій, зокрема, "Європейська Солідарність" та "Слуга народу".

Тимчасом пропаганда окупантів традиційно відхрещується від злочину, вигадавши неоковирний фейк про непричетність РФ до вбивства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що У Петербурзі чоловік розстріляв бійця ОМОНу.