RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

У Петербурзі чоловік розстріляв бійця ОМОНу: відео

24 лютого у центрі Санкт-Петербурга тяжко поранили співробітника ОМОНу. Інцидент влаштував уродженець Узбекистану Тігран Хачікян.

Про це повідомляє Telegram-канал Fontanka.

Читайте також: На війні в Україні вбили Путіна, але поки не того: подробиці та фото

Виявляється, перед нападом чоловік взяв із собою з дому дві помпові рушниці, патрони, кілька коктейлів Молотова. На таксі він дістався до станції метро "Проспект ветеранів". Після чого пересів на інше авто, яке довезло до Садової вулиці. Звідти вирушив пішки до станції "Гостиний двір".

Там чоловік увімкнув музичну колонку, яку мав з собою. До нього підійшли працівники Росгвардії, на що сказав: "Втікайте!".

Коли один із "омоновців" хотів затримати чоловіка, той дістав обріз та неодноразово здійснив постріли картеччю у живіт працівника "ОМОНу". Його одразу ж затримали, а пораненого шпиталізували. Ім'я "омонівця" невідоме, йому 50 років.

Журналісти повідомляють, що нападником виявився капітан третього рангу російського військово-морського флоту у відставці, який закінчив Ленінградське вище військово-морське інженерне училище та 20 років прослужив на флоті. Однак офіційно ці дані не підтверджено.

На місці події працює слідчо-оперативна група.

ЗМІ пишуть, що 24 лютого у центрі Петербурга посилено патрулюють силовики, побоюючись акцій протесту у річницю початку війни в Україні.

Раніше "Апостроф" писав, що мобілізація в Росії призвела до процесів, на які ніхто не чекав.