RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

У боях за Україну загинув легендарний воїн "Да Вінчі": фото

У вівторок, 7 березня, в бою під Бахмутом загинув герой України, боєць 67-ї окремої механізованої бригади, комбат Дмитро Коцюбайло, відомий під псевдо "Да Вінчі".

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський.

Доброволець, людина-символ, людина-хоробрість із 2014 року захищав українську незалежність, гідність нашого народу.

Читайте: Хто був убитий за слова "Слава Україні"? Журналіст оприлюднив версію про бійця з Ніжина

"Один із наймолодших героїв України. Один із тих, чия особиста історія, характер, сміливість навіки стали історією, характером і сміливістю України", - наголосив Зеленський.

Він підкреслив, що вже понад дев'ять років українські герої в жорстоких боях за державу виборюють майбутнє для України. Спокій і відносна безпека в тилових містах – це їхній подвиг. Наша впевненість у перемозі України – це їхня стійкість і сила.

"Україна завжди пам'ятатиме своїх героїв. Наша пам'ять про них не згине. Згине цей ворог, що прийшов в Україну", - переконаний глава держави.

Також Зеленський висловив захоплення хоробрістю воїнів 67-мої бригади та також усіх українців, хто б'ється за Бахмут.

"Дякую всім воїнам, чия стійкість і наполегливість знищують армію окупанта на Донбасі! Вічна пам'ять усім, хто віддав життя за Україну!", - зазначив Зеленський.

Варто зазначити, що у 2017 році "Да Вінчі" отримав орден "Народний Герой України", а у 2021 році він став першим добровольцем, який прижиттєво отримав звання Герой України.

"Да Вінчі" не був кадровим військовим. Лише минулого року командиру 1 окремого механізованого батальйону Сухопутних військ ЗСУ "Вовки Да Вінчі" надали військове звання молодший лейтенант.

Нагадаємо, що у річницю повномасштабного російського вторгнення Володимир Зеленський звернувся до українців.