RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

15 травня

Всі новини

ЗСУ знищили пункт управління та склади боєприпасів: зведення за 9 березня

Російські окупанти протягом доби, 9 березня, завдали масовані ракетні удари по території нашої країни. Є влучання і жертви серед мирних жителів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

Читайте також: Розвідка Великої Британії поновила карту бойових дій в Україні на 9 березня

Як зазначається, росіяни обстріляли об’єкти критичної інфраструктури та житлові будинки. За добу випустили 84 ракети різного базування, 34 ракети вдалося знищити, вісім не досягли цілей. Також завдали 12 авіаударів, зокрема, використали вісім безпілотників типу Шахед-136, половину з яких ліквідували.

"Російський агресор не відмовляється від своїх намірів щодо окупації України. Не маючи значних успіхів на полі бою, ворог продовжує застосовувати тактику терору, тим самим грубо порушує норми Міжнародного гуманітарного права", - йдеться у повідомленні.

Загроза завдання подальших ударів - висока.

Основні зусилля зосереджені на намаганні оточити Бахмут, з подальшим виходом на адмінкордони Донецької та Луганської областей. Продовжують наступи на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

Українська авіація завдала сім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, шість районів зосередження особового складу противника, два логістичних центри, три склади боєприпасів, станцію РЕБ, а також зенітно-ракетний комплекс.

Раніше "Апостроф" повідомляв про загальну кількість втрат російського війська у війні проти України.