RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

Розстріляли чоловіка та обстріляли місто: окупанти продовжують геноцид українців

Російські окупанти продовжують вбивати мирних жителів на Херсонщині та Донбасі. Зокрема, 10 березня росіяни обстріляли Костянтинівку з реактивної системи залпового вогню "Ураган".

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Читайте також: Росія завдала нового масованого удару по Україні: всі подробиці, фото та відео

За його словами, у результаті обстрілу поранення отримали шестеро громадян.

"Костянтинівка знову під російськими обстрілами. Вже зараз відомо про щонайменше 6 поранених, пошкоджено приватні будинки та газопровід", - зазначив Кириленко.

Голова Донецької ОВА у черговий раз закликав жителів Донеччини евакуюватися.

На місці працюють рятувальники та поліція.

Він опублікував фото.

Також росіяни відкрили вогонь по населених пунктах Бериславського та Херсонського районів. Обстріли вели із танків, мінометів, реактивних систем залпового вогню, артилерії та безпілотників, скидаючи з дронів боєприпаси прямо на житлові будинки, повідомила поліція Херсонської області.

"Пошкоджено багатоповерхівки та адміністративні будівлі, торгові кіоски, аптеки, магазини, дорожнє полотно та газові труби, снаряд розірвався біля об’єкту критичної інфраструктури. Російські військові обстріляли с.Велетенське, там поранено 13-річного хлопчика, у нього мінно-вибухова травма, осколкові поранення грудної клітини та кінцівок", - йдеться у повідомленні.

Корабельний район Херсона зазнав масованого артилерійського обстрілу. Загинули четверо мирних жителів.

"Ворожі снаряди вбили людей на зупинці, в магазині та на власних подвір’ях. Є поранені, у них мінно-вибухові травми. Під час надання допомоги постраждалим, огляду місця трагедії й фіксації наслідків атаки, російські військові знов здійснили обстріл по екстрених службах. Поранених немає, але отримав пошкодження службовий автомобіль поліції", - кажуть правоохоронці.

Минулої доби слідчі відкрили 48 кримінальних проваджень за фактами воєнних злочинів армії російської на Херсонщині.

Зокрема, з окупованої Верхньорогачицької громади надійшла інформація, що російські військові заволоділи службовим транспортом екстрених служб.

"Під час проведення стабілізаційних заходів у с.Брускинське Великоолександрівської громади на місцевому цвинтарі поліцейські виявили захоронення 63-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що наприкінці вересня минулого року під час окупації населеного пункту чоловіка закатували російські військові", - розповідають у поліції.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Також ми писали, що раніше російські війська обстріляли у Херсоні обласний ліцей. Внаслідок артилерійських обстрілів постраждали троє людей.