RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

Росія завдала нового масованого удару по Україні: всі подробиці, фото та відео

У ніч на четвер, 9 березня, Росія вкотре атакувала Україну ракетами. У різних регіонах працювала ППО, були вибухи у Києві, є "прильоти" у Харківській, Одеській, Дніпропетровській областях, можливо у столиці.

"Апостроф" розповідає, що відомо про ракетну атаку Росії на Україну 9 березня.

Так, повітряна тривога пролунала у східних та північних областях після опівночі, а за приблизно 3 години про небезпеку попередили мешканців усієї України. "Прильоти" та робота ППО зафіксовані у кількох областях. Відбої повітряної тривоги областями почалися близько 6:40 – таким чином ворог тероризував Україну протягом кількох годин.

Згідно з даними моніторингових каналів, пуски ракет здійснювалися з двох напрямків - зі сходу та півдня, з акваторії Каспійського, Чорного та Азовського морів.

Читайте також: Росіяни вишукують "лазівки": у ЗСУ оцінили загрозу нових ракетних ударів

Про вибухи у Харківській області повідомив голова місцевої ОВ Олег Синегубов.

"По Харкову та області було завдано близько 15 ударів. Під прицілом окупантів знову об'єкти критичної інфраструктури. Попередньо є влучання у приватний житловий будинок на Харківщині", - заявив він, додавши, що у Харкові зупинилося метро.

Відомо також про прильоти на Одещині.

"На Одещині - влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури, також пошкоджено житлові будинки. Без постраждалих. У регіоні діють обмеження електропостачання." , - сказав губернатор Марченко.

Близько 5:00 два вибухи було чути у Дніпрі та Кривому Розі. Офіційної інформації по місту поки що немає, проте місцеві жителі повідомляють про відключення електроенергії та водопостачання у деяких районах.

У столиці також неспокійно – кияни чули кілька вибухів.

"Вибухи в Голосіївському районі столиці. Усі служби йдуть на місце. Докладніше – пізніше", - написав мер міста Віталій Кличко.

Поки що точно невідомо, чи є влучання, проте повідомляли про роботу ППО. Водночас повідомляється, що на місці вибуху пожежа, піднімається сильний дим. Варто зазначити, що повторні вибухи у столиці пролунали близько 7 години ранку, вже після відбою тривоги в деяких областях. Згодом стало відомо, що спрацювала протиповітряна оборона.

Також повідомляють про вибухи у Тернопільській та Івано-Франківській областях.

Через масовану ракетну атаку на Україну "Укрзалізниця" попередила про затримку поїздів.

Раніше ми писали, скільки в Росії залишилося ракет і що загрожує Україні після перемоги.