RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Ще одна країна хоче передати Україні десятки танків: Путін намагається перешкодити

9 березня Польща відправила в Україну ще 10 танків Leopard, а Пакистан готовий передати нашій країні 44 танки типу Т80УД. Однак президент Росії Володимир Путін усіляко намагається цьому завадити.

Про це пише індійське видання Firstpost.

Зазначається, що Пакистан, ймовірно, поставив Києву 122-мм артилерійські снаряди.

"Намагаючись утриматися на плаву в умовах економічної кризи, що розгортається, Пакистан вдався до продажу зброї і боєприпасів Україні, яка бореться з російським вторгненням", - йдеться в матеріалі.

Зараз країна запропонувала передати Україні 44 танки Т-80УД, які Пакистан придбав наприкінці 1990-х, в обмін на фінансове донорство з боку Заходу.

Читайте також: Як українські бійці проходять навчання на танках Leopard 2 у Польщі та Німеччині: фото, відео та всі подробиці

Проте Кремль намагається зірвати угоду - заради цього Путін запропонував Пакистану 50 тисяч тонн пшениці, що є дуже актуальним на тлі дефіциту продовольства, з яким стикається місцеве населення. Крім того, Кремль звернувся до влади КНР із закликом переконати Пакистан не допомагати Україні зброєю.

Раніше "Апостроф" розповідав, що німецький збройовий концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво в Україні танкового заводу.