RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Коли і де українська армія піде у контрнаступ: усі подробиці

Збройні Сили України перейдуть у контрнаступ навесні, коли цьому сприятиме низка передумов. Такої думки дотримуються полковники, військові експерти й оглядачі.

"Апостроф" зібрав усю інформацію про майбутній контрнаступ.

Українські війська не можуть почати наступальні дії зараз не через нестачу військової техніки й озброєння, а з інших причин, зокрема, через погоду. Водночас нині першочерговим завданням є виснаження сил ворога під час його наступу на Донбасі.

Читайте також: ЗСУ готуються до масштабного наступу: експерт озвучив важливі деталі

За словами першого заступника командувача Української добровольчої армії, командира загону "Південь" УДА у складі 28-ї ОМБр та полковника Сергія Ільницького ("Сокіл"), Збройні Сили України насамперед підуть визволяти південь країни.

"Є генеральний план, генеральний задум, як звільняти наші території. Думаю, що західні танки та інше ми будемо застосовувати на іншому напрямку ... Я думаю, що це буде все-таки на півдні. Це логічно, тому що Донеччина дуже складна для танкових боїв", - сказав він для Главреда.

Його думку поділяє і полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт, льотчик інструктор Роман Світан, який вважає, що основні контрнаступальні дії будуть націлені на вихід до азовського узбережжя.

"Паралельно із завданням виходу до Азовського узбережжя та перерізання сухопутного коридору до Криму готується щонайменше дві наступальні операції. Одна з них може готуватися з-під Херсона в напрямку Армянська з метою відсічі південного угруповання російських військ. Водночас з-під Сватового та Щастя на сході готуватимуть наступ у бік Луганська",розповів Світан для Gazeta.ua.

Також він зауважив, що оптимальним моментом для контрнаступу ЗСУ буде той, коли російські окупанти втратять наступальний ресурс. Будь-яка армія не здатна вести активний наступ понад місяць. Наприклад, зараз росіяни з режиму у 150 атак на добу дійшли до 120 атак, тобто вже видно виснаження сил і засобів.

Разом з цим про терміни українського наступу інформував і військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, який каже, що це відбудеться навесні, але не деталізує, коли саме.

"Є ще велика кількість інших умов та факторів, які мають відповідати контрнаступу. У тебе може бути хоч тисяча танків, але якщо ці умови та фактори не сприяють контрнаступу, ти однаково потрапиш у ситуацію тотального фіаско",наголосив він для 24 каналу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що радник Залужного озвучив прогноз щодо тривалості повномасштабної війни.