В Україні продовжують зростати ціни на овочі з так званого борщового набору. Протягом тижня найбільше подорожчали морква та капуста.
Про це свідчать дані моніторингу AgroTimes.
На найбільшому гуртовому ринку на заході України - львівському "Шувар" - вартість капусти за перший тиждень березня зросла з 12-18 грн/кг до 17-20 грн/кг. Тим часом ціна на моркву підвищилася з 20-28 грн/кг до 27-30 грн/кг.
Читайте також: Які ціни на свіжі овочі і фрукти на найбільшому у Києві ринку: інфографіка
Водночас на інші овочі з борщового набору ціни залишилися на попередньому рівні: буряк коштує близько 5-8 грн/кг, картопля у середньому вартує 4-5 грн/кг, а за часник треба віддати 100-120 грн/кг.
За словами фахівців, ціни на капусту почали стрімко зростати через те, що навесні зменшуються запаси якісної продукції в овочесховищах, які протягом цієї зими працювали в умовах значного дефіциту електроенергії.
Раніше "Апостроф" повідомляв, чого чекати українцям з новою хвилею подорожчання продуктів.