RU  UA

Намацують ППО: в Україні вказали на ознаку підготовки РФ до нових ракетних ударів

Росія готує нові ракетні удари по Україні. Свідченням цього була активність російської авіації 13 березня біля Чернігівської області.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

Читайте також: Є велика ймовірність удару: українців попередили про новий ймовірний обстріл

За його словами, так Росія промацувала систему протиповітряної оборони.

"Це підготовка до певних авіаударів. Швидше за все, промацують систему ППО та готуються до ракетних ударів. Такі дії просто так ніхто робити не буде і просто так палити гас, виробляючи ресурс авіаційних двигунів, не буде. Завдання розвідати наші ЗРК, їхнє розташування для того, щоб прокласти маршрут руху ракет і зробити пуски", - зазначає експерт.

Він припускає, що росіяни можуть зробити пуск ракет вже з цієї території. Ракети на винищувачах такого рівня - Х-59, Х-31П - ракети під телеуправлінням.

"Вони постійно ними працюють лише з боку окупованої території України з південного сходу. Але це не буде масована атака, а промацування системи ППО, тобто точкові удари по ППО, але, проте, видно цю підготовку", - пояснив він.

На думку Світана, йдеться про близько сорока "Кинджалів". Точну цифру навіть українська розвідка не знає.

"Я думаю, навіть росіяни її не знають, оскільки "Кинджал" сам собою дуже складна ракета, і одна штука виготовляється кілька тижнів. Але росіяни однозначно працюватимуть "Кинджалами", але не у великих кількостях, бо це вже штучна бойова зброя. Але це ще не розгорнулися Patriot і SAMP-T, а ці машини можуть поборотися з цією ракетою", - додав він.

Нагадаємо, раніше у ЗСУ оцінили ймовірність нового ракетного удару по Україні.