RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Зима не хоче покидати Україну: синоптик дав "сніжний" прогноз на 13-19 березня

На початку цього тижня під впливом антициклону та його гребеня опадів в Україні не передбачається, але вже із середи у західній частині можливий сніг та мокрий сніг.

Таким прогнозом поділився синоптик Ігор Кібальчич.

Читайте також: Київ посеред березня засипало снігом: у мережі поділяються фото та відео "весни"

Так, згідно з його прогнозом, із середи до країни прийдуть атмосферні фронти та циклони, які принесуть дощі у Лівобережну частину України, а у західних областях можливі сніг та мокрий сніг.

До кінця другої декади першого весняного місяця прийде антициклон – він принесе невелике зниження температури у Правобережній частині країни та суху погоду.

Синоптик також розповів, що вже з 14 березня денна температура почне підніматися до +8 +14 градусів, у західних регіонах - до +17 градусів. Ближче до кінця тижня в країні очікується похолодання у північних та західних областях. Можливий мокрий сніг з дощем.

На наступні вихідні в країні знову буде трохи прохолодніше, від +2 до +8 градусів.

Прогноз по днях

На початку тижня, 13 березня, в Україні мінлива хмарність, без опадів. Вдень місцями у західних областях пройде невеликий мокрий сніг із дощем. Вітер на Лівобережжі північної чверті, на Правобережжі південно-західний, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час знизиться до -6...0°С, удень становитиме +4...+10°С.

У вівторок, 14 березня, утримається погода зі змінною хмарністю та відсутністю опадів. Лише вночі місцями на Поліссі, а вдень у Криму пройдуть невеликі дощі. Температура повітря в нічний час коливатиметься в межах -3...+4°С, вдень +8...+14°С, у західних регіонах місцями +15...+17°С.

У середу синоптик прогнозує хмарну погоду із проясненнями. На крайньому заході, у Карпатах та місцями на Лівобережжі пройдуть дощі, у Карпатах – сніг та мокрий сніг. Вітер південно-східний, 7-12 м/с, у Карпатському регіоні змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі -1...+5°С, вдень +8...+14°С, у Криму місцями +15...+17°С.

У четвер, 16 березня, у центральних та північних областях пройде помірний дощ, у західній частині сніг та мокрий сніг, місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вночі та вранці місцями туман. Вітер змінних напрямків, 3 – 8 м/с, у західних областях північно-західний, 7 – 12 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме -1…+5 °С, вдень +9…+15 °С, у південних та східних областях місцями +16…+18 °С, у західній частині 0…+5 °С.

У п'ятницю на більшій частині країни пройде опади у вигляді дощу, місцями з мокрим снігом. У південних, центральних та східних регіонах прогнозуються тумани. Вітер північно-західний, 7 – 12 м/с, на Одещині пориви, 15 – 20 м/с. Температура повітря вночі опиниться в межах +3…+8 °С, удень +6…+13 °С, у південних та східних областях +14…+17 °С; у західній частині вночі близько 0°С, удень +1…+6°С.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" повідомляв про те, що на Україну насувається нова снігопадів.