RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Українських бійців готують до можливої атаки з Білорусі: Наєв розповів про тренування

Військовослужбовці ЗСУ відпрацювали навички виконання штурмових дій у складі підрозділу під час тактичної і психологічної підготовки в Північній операційній зоні, щоб ті могли ефективно відбити атаку ворога з Білорусі.

Про це повідомили в пресслужбі командування Об'єднаних Сил ЗСУ.

Українські військові провели заняття для удосконалення своєї психологічної стійкості до різних ефектів бою, зокрема вибухів, спалахів, будь-яких шумів, криків тощо.

Читайте також: Скандалу з яйцями було замало: для військових вирішили закуповувати "золоті" яблука

"Смуга перешкод, яку долають військовослужбовці, максимально насичена різними елементами, що вимагають від воїнів фізичної витривалості, тактичної та психологічної підготовки. Складно в навчанні – легше буде в бою. Звичайно, ми не відтворимо всього того, що відбувається на полі бою, але максимально наблизимо й підготуємо наших військовослужбовців", - розповів генерал-лейтенант Сергій Наєв

Цю смугу також використовують у десантно-штурмових підрозділах, підрозділах Сил територіальної оборони та механізованих підрозділах, щоб відпрацьовувати стійкість військових і їхню можливість виконувати поставлені завдання.

"Поки обстановка дозволяє, у Північній операційній зоні тривають заходи з підготовки військ. Також готуються командири, штаби. Крім цього, ми продовжуємо мінувати державний кордон України, створювати нові оборонні рубежі й позиції. Усе це необхідно для того, щоб зміцнити нашу оборону", - додав Наєв.

Раніше "Апостроф" писав, як тепер ЗСУ протистоять ударам ворога з повітря.