RU  UA

Це вже поле бою: військовий експерт пояснив, навіщо бити по об'єктах у Криму

Джанкой у тимчасово окупованому Криму є надважливим центром постачання та вузловим хабом російських окупантів. Відтак, можливість тримати його під вогнем є дуже важливою для українських Збройних сил.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий оглядач із Ізраїлю Давид Шарп.

Читайте також: У Криму вже готуються: українська розвідка показала цікаві документи

Так експерт прокоментував чергову "бавовну" на кримському півострові 20 березня - у Джанкої.

"Це важлива подія. З одного боку, українці завдавали ефективних ударів по цілях у Криму, зокрема, по аеродрому Саки, при чому удар був дуже резонансний в усіх відношеннях. Проте можливість тримати під вогнем такий важливий центр постачання та вузловий хаб як Джанкой дуже важлива", - зауважив він.

Також вкотре було доведено, що у протиповітряної оборони Росії є прогалини.

"Відео з місць подій, хоч вони й не дають повної картини, досить промовисто про це говорять. Коли кілька безпілотних літальних апаратів один за одним потрапляють у якісь цілі, це дуже показово. Якщо, справді, було знищено ракети "Калібр" - хотілося б, звичайно, певного візуального підтвердження – тоді ми можемо говорити і про конкретну дуже успішну розвідувально-ударну операцію, тому що виявлення такого вантажу і можливість дуже швидко і ефективно закрити вогневий цикл - це серйозний успіх", - зазначив він.

Такі дії вимагають серйозних зусиль різнопланових. Це не просто підняти в повітря безпілотники вночі і зробити так, щоб вони долетіли, куди вони можуть долетіти. На його думку, наступним кроком уперед могло б бути те, що Джанкой опинився б під постійним впливом далекобійних засобів українських Збройних сил.

"Поки ми ще не там, проте такий крок зроблено, мабуть, у цьому напрямі. У разі постачання американцями далекобійних систем GLSDB, які мають дальність близько 150-160 кілометрів, північна частина Криму опиниться в зоні їх поразки, тому можна буде здійснювати постійний вплив. Тож безперечно частково Крим - уже поле бою", - наголосив Давид Шарп.

Як розповідав "Апостроф", начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що Україна звільнятиме Крим від російських окупантів і військовою силою, і дипломатією, оскільки це конституційно закріплена територія нашої країни.

  • Вас може зацікавити:

Як Україна звільнятиме Крим: Зеленський озвучив кроки

В окупованому Криму спалахнула потужна пожежа: у мережі показали відео

Крим може бути звільнений без важких боїв: Чубаров назвав умови