RU  UA

Крим може бути звільнений без важких боїв: Чубаров назвав умови

Окупований Крим може бути звільнений без проведення важких боїв на території півострову найближчим часом за умов надання Україні великої кількості важкої техніки.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

"Ми всі чекаємо на позитивні результати зустрічі у форматі "Рамштайн" та на передання Україні великої військової допомоги. Крим може бути звільненим вже найближчим часом, але це залежить від того, яку військову техніку та в якій кількості ми отримаємо найближчим часом. Нам потрібні далекобійні артилерійські системи, що дійсно може змінити ситуацію довкола звільнення Криму", – сказав він.

Чубаров переконаний, що півострів можна звільнити без важких боїв.

"Це може вдатися, якщо ми знайдемо спосіб вдарити по Кримському мосту та зруйнувати його. Друге – якщо ми знищимо Чорноморський флот рф. Третє – це перекриття сухопутного коридору між півостровом та російським кордоном. Оце ті три напрямки, які, я певний, наші військові тримають на увазі", – розповів глава Меджлісу.

Як писав "Апостроф", російське окупаційне військо боїться активного контрнаступу Збройних Сил України на півдні, оскільки ворог не може підтягувати резерви з боку тимчасово окупованого Криму через технічні складнощі.