RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Росія змінює цілі ракетних ударів: у ГУР попередили українців

Російські окупанти трохи змінюють цілі своїх ракетних ударів - основною метою, крім об'єктів енергетики, можуть стати логістика, концентрація військ ЗСУ та військові об'єкти.

Про це розповів заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

В інтерв'ю РБК-Україна він заявив, що окупантам не вдалося зруйнувати енергосистему країни цієї зими, а тому цілі для атак трохи змінилися.

Читайте також: Моніторингові Telegram-канали можуть закрити: в Україні заборонять публікувати дані про пуски ракет і безпілотників

Скібіцький проаналізував нещодавні удари окупантів, які сталися в ніч із 17 на 18 березня та в ніч із 21 на 22 березня. Тоді були "прильоти" у Новомосковську Дніпропетровської області, Житомирі та Яворівському районі Львівської області.

Основними цілями ворога були система логістики українських військ та концентрація техніки ЗСУ, яка знаходиться в пунктах дислокації. Також йдеться і про нафтобази: за словами Скібіцького намагатимуться знищити ті критичні елементи інфраструктури, які є важливими для успішних боїв.

Окрім нафтобаз противник намагатиметься вивести з ладу гідротехнічні споруди, мости через річки (в т.ч. Дніпро), аеропорти та аеродроми, шляхи постачання зброї та військової техніки із західних країн. Скібіцький зазначив, що Росія веде постійну розвідку, включаючи космічну.

Нагадаємо, в ніч на 22 березня Росія здійснила масову атаку "шахідами" по Україні.

Вас може зацікавити:

Шахід не пройде: з'явилися подробиці нічної атаки по Київщині

Країна-терорист прагне знищити наші міста: Зеленський показав відео влучення ракети по будинку у Запоріжжі

Перемога стала ближчою майже на тисячу окупантів і 16 "пташок" ворога: свіжа збірка втрат РФ