RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Росія здійснила масову атаку "шахідами" по Україні: що відомо по регіонах

У ніч на середу, 22 березня, Росія атакувала Україну дронами. У різних регіонах працювала ППО, були вибухи у Хмельницькій та Київській областях, в останній є "прильоти" - повідомляється про загиблих та поранених.

Про це повідомили у КОВА.

Так, тривоги у північних областях України пролунали після опівночі. Жителів Київської області про небезпеку попередили о 00.27. А вже за 40 хвилин стало відомо про роботу ППО.

"В області працює ППО! Дотримуйтесь інформаційної тиші – не знімайте і не викладайте в мережу роботу засобів ППО." – повідомили у військовій адміністрації.

За словами начальника Київської міської військової адміністрації, Сергія Попка, завдяки ефективним діям протиповітряної оборони всі ворожі безпілотні літальні апарати в районі столиці були знищені. За попередніми даними, руйнувань та жертв внаслідок нічної атаки дронами немає.

Читайте також: Буде більше "шахіда": з'явилася інформація про новий український дрон

Тим часом, згідно зі звітами моніторингових пабліків, один із повітряних об'єктів противника був помічений над водосховищем у Київській області, а інший – на півночі області, рухаючись у напрямку столиці. Крім того, російський безпілотник бачили неподалік Вишгорода, а в Бучанському районі, можливо, ціль збили.

Станом на 01:35 було відомо про ліквідацію трьох БПЛА РФ на Київщині, але залишалося ще 2 дрони. Пізніше повідомили про ще один збитий "шахед". Проте офіційної інформації немає.

Варто зазначити, що очевидці заявили про приліт до Ржищева Київської області. Однак влада та ВСУ на той момент не прокоментували цю інформацію. Також моніторингові джерела повідомили про вибух, який стався на Чернігівщині, де, за попередніми даними, ефективно працювала протиповітряна оборона.

Також було зареєстровано рух ворожих безпілотників у напрямку Черкаської області, Полтавщини, Житомирщини, де також діяла протиповітряна оборона, а також у Хмельницькій та Рівненській областях.

Дещо пізніше з'явилася інформація про вибух у Хмельницькому. Інформацію підтвердили у ОВД.

"Було чути звук вибуху у Хмельницькому. Залишайтесь у укриттях!" ,– йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, деякі моніторингові канали писали про використання ворогом повітряних куль замість БПЛА.

Раніше ми писали, що офіцер ЗСУ розповів про завдання дронів на фронті.

Вас може зацікавити:

Українці розробили для ЗСУ бойові дрони "Інквізитор"

"Ізраїльський щит" над небом України: як працюватиме захист від російських дронів

Ніякої розмови про мир: експерт пояснив суть візиту Сі Цзіньпіна до Путіна