RU  UA

"Вагнерів" менше, ніж раніше: журналіст про бої за Бахмут

Під Бахмутом Донецької області поменшало найманців військової приватної компанії "Вагнер" після зміни керівництва об’єднаним угрупованням російських військ.

Про ситуацію з обороною Бахмута в ефірі Апостроф TV розповів кореспондент "Радіо Свобода" Мар'ян Кушнір.

Читайте також: Росія хоче захопити важливе українське місто: у розвідці назвали цілі окупантів

За його словами, у місті залишися практично одні українські військові. Очевидно, що росіяни мають певні проблеми з боєприпасами, а просуванню заважає розмерзлий ґрунт.

"Росіяни скоро рік, як штурмують Бахмут. Місцевих тут майже нема. В місті залишаються переважно військові. ЗСУ використовують висоти навколо міста, щоб не дати росіянам його оточити. Росіяни вже не використовують вогняного валу. Відчувається деякий брак снарядів. Дороги розмокли, що утруднює просування росіян. Вагнерівців останнім часом стало менше. Це почалося з того, коли поставили командувати операцією Герасимова (командувач угрупованням військ РФ Валерій Герасимов - Ред), тоді до Бахмута почали перекидати регулярні частини", - зазначив він.

За його словами, кадрові військові так не йдуть на убій, як вагнерівці. Вони навіть намагаються забирати своїх поранених. Натомість "Вагнер" нікого не забирає.

"Їх може лежати в полі 200-300 чоловік і їх ніхто не забирає. Трупи, які лежать на полі з грудня, потроху муміфікуються і розкладаються. Якщо наші якусь територію звільняють, то забирають ці тіла, бо їх можна обміняти на тіла наших загиблих", - уточнив він.

Водночас у прифронтових населених пунктах зв’язку немає. Місцевим доводиться виживати на власних запасах.

"В деяких населених пунктах, як в Авдіївці, працює один магазин. Також є криниці. В Бахмут воду возить ДСНС. Проте чим довше тривають бойові дії, тим менше людей залишається на місці. Хоча в Бахмуті люди є. Там в деяких мікрорайонах по підвалах лишаються якісь люди", - додав Мар'ян Кушнір.

Раніше "Апостроф" повідомляв, на яких напрямках на Донбасі росіяни наступають, а де фронт завмер.

  • Вас також може зацікавити:

Кульмінація минула: військовий аналітик розповів про сили наступу ворога під Бахмутом

Вони зробили три головні помилки: військовий пояснив, чому провалився наступ окупантів

Спочатку виснажимо їх у Бахмуті: у Зеленського назвали терміни масштабного контрнаступу ЗСУ