RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Україна може отримати ударні гелікоптери

Міністерка оборони Північної Македонії Слов'янка Петровська заявила, що македонський уряд запропонує передати Україні 12 бойових гелікоптерів Мі-24, які списані з армії країни з 2015 року.

Про це вона розповіла в етері місцевого телеканалу Алсат, повідомляє видання Nezavisen.

Читайте також: "Гей, соколи": з'явилися кадри відправлення словацьких МІГ-29 в Україну

У середу, 29 березня, на засіданні уряду винесуть пропозицію щодо ухвалення такого рішення. Міністр зазначила, що від цього рішення не зміниться боєздатність північномакедонської армії, оскільки замість списаних Мі-24 країна набуде вісім нових.

"Вся техніка, яка наразі передана, окрім того, що це на прохання українців, вона їм потрібна, і це техніка, якою українська армія вміло користується. Це техніка, у якої відповідно до наших планів завершується термін експлуатації", - наголосила Петровська.

За її словами, ці бойові вертольоти не передбачені у формуванні їхніх Збройних Сил, і через їхню трансформацію вони більше не будуть невід'ємною частиною, а отже, вже не потрібні.

Мі-24 придбала Північна Македонія в 2001 році. З 2015 року армія країни їх не використовує. Гелікоптери адаптовані для взаємодії з силами НАТО та оснащені авіонікою, що дозволяє використовувати окуляри нічного бачення (NVG) разом із системою нічного бачення Aviators Head-Up Display (ANVIS/HUD).

З 12 штурмових Мі-24 та чотирьох багатоцільових вертольотів Мі-8/17, Північна Македонія використовує лише по дві машини кожного типу. Чотири Мі-24 покращили за останнє десятиліття разом із ізраїльською компанією Elbit Systems.

Нагадаємо, після візиту президента України Володимира Зеленського до Великої Британії офіційний Лондон вирішив збільшити кількість танків Challenger 2 вдвічі, чим було домовлено спочатку.

  • Вас також може зацікавити:

Україна отримає снаряди зі збідненим ураном для британських танків

Партія "Леопардів" прибула в Україну: подробиці та фото

Навчання вже завершуються: системи Patriot скоро прибудуть до України