RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Армія дронів на голову РФ: чи має Україна свої бойові дрони великої дальності

Слова секретаря Ради нацбезпеки Олексія Данілова про "дрони на Москву" були озвучені скоріше з метою психологічного тиску ворога.

Експерти розповіли "Апострофу", чому ця заява не може бути серйозною.

"Україна має можливість досягти кордонів Москви безпілотниками власного виробництва. Це не таємниця ", - сказав у коментарі військово-політичний оглядач групи "Інформаційний опір" Олександр Коваленко.

Читайте також: Нібито пролетів 600 км: з'явилися кадри БПЛА із Тульської області

Слова Коваленка підтвердив і директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський.

"Теоретично такі можливості Україна має. Тільки на виробництво самих безпілотників немає грошей. Якщо будуть кошти і можливість розгорнути виробництво БПЛА з дальністю польоту в 3 тис км, то Україна це зробить", - сказав експерт.

Він також додав, що в Україні виробляти такі дрони небезпечно, оскільки виробництво може бути знищене російською ракетою. Інша річ якщо запустити його в одній із країн ЄС.

Тому заяву Олексія Данилова Сунгуровський вважає фантазією.

"Це емоційна заява і обстрілювати з дронів Москву ми, звичайно ж, не будемо. Інша справа, військові об'єкти, розташовані навколо Москви", - зазначив експерт.

Заява Данілова про рій українських дронів на Москву була зроблена як психологічна атака, вважає Олександр Коваленко, і вона була погоджена з військовим керівництвом.

"Ми ж бачимо, що біля Москви відбуваються всякі інциденти з БПЛА. У страху очі великі і тепер будь-яку подію російська влада пов'язуватиме з атакою українських дронів", - зазначив Коваленко.

Нагадаємо, Олексій Данилов повідомив, що на озброєнні ЗСУ можуть з'явитися ударні безпілотники з дальністю польоту понад 3000 кілометрів.

  • Вас може зацікавити:

Знову курять не там, де треба? Під Москвою спалахнув великий завод

Весна прийшла: блогер показав жахливі кадри з Петербурга

Залишилися лише такі: у Росії "запустили" на Вашингтон саморобну "ракету", курйозне відео