RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Робот-вбивця на колесах: у ЗСУ створили унікальну машину для розвідки боєм - фото

Військові 174 батальйону територіальної оборони на Кіровоградщині створили установку, яка під час бою допомагає вести розвідку, доставляє боєприпаси на позиції та виявляє заміновану територію.

Про це пише Суспільне.

Військові провели навчання, під час якого відпрацювали елементи штурму та оборони з застосуванням власних розробок.

Читайте: Плани викрито: ГУР розкрила наміри ворога зірвати контрнаступ ЗСУ

Щоб бійці могли без ушкодження для себе вести вогонь, навіть під мінометними обстрілами, було створено навіть кілька пристроїв: непересувна автоматична турель наземного базування та доопрацьована пересувна платформа з дистанційним керуванням, під різні типи озброєння, на яку можна прилаштувати будь-який вид з автоматів Калашникова.

Дві камери на машині, яку не бачить тепловізор, дозволяють навіть в нічний час спостерігати за позиціями ворога. У свою чергу "робот" може виявляти, ідентифікувати, а потім передавати на командний пункт відповідну інформацію.

Сигнал до агрегату передається не хвилями, а дротовим шляхом. Завдяки 50-ти метровому кабелю боєць може перебувати в бліндажі та вести вогонь, навіть не виходячи на поверхню.

Нагадаємо, як інформував "Апостроф", завдяки активній взаємодії розвідників 30 окремої механізованої бригади та артилеристів 26-ї та 45-ї бригад було знищено склад БК та військову техніку окупантів з одного пострілу на Бахмутському напрямку.

  • Вас може зацікавити:

Королі танків: аналітик розповів про роль західної бронетехніки у контрнаступі ЗСУ

Ворог використовує хімічну зброю: деталі боїв на Донбасі

Громом та полум'ям: Українські військові ліквідували склад окупантів - відео