RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.60
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.60
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 травня

Всі новини

Як правильно назвати дітей – близнюків: поради щодо вибору імені

Після народження двійнят у батьків з'являється не тільки вдвічі більше турбот і радості, але і вдвічі більше проблем, однією з яких є вибір імен для близнюків, причому на тлі війни виникло уникнення русизмів при реєстрації малюка.

"Апостроф" пише, як можна назвати дітей, зберігши і їхню схожість, водночас підкресливши їх відмінності.

Вибирати імена для близнюків краще таким чином, щоб у них була рівна кількість складів. Наприклад: Діма та Тіма, Саня та Ваня, Вікторія та Валерія, Марина та Поліна.

Читайте: Іменини у квітні 2023: календар днів ангела та найкращі імена для дитини

Відмінним рішенням є співзвучні імена, що відрізняються лише на одну літеру. Наприклад: Маша та Паша, Віра та Лера, Ірина та Аріна, Валя та Аля.

Можна підібрати і довгі красиві імена для близнюків. Наприклад, Вероніка та Анжеліка, Ярослав і Святослав, Євангеліна та Ангеліна, Владислав та В'ячеслав, Вікторія та Валерія, проте слід уникати схожих на слух варіантів. Інакше покликавши Аліну, до вас може прибігти Арина, або одразу обидві, не почувши різницю в іменах. Або, що гірше, вдадуть, що ваш поклик до них зовсім не стосується.

Також можна знайти однакові за значенням імена. Наприклад, і Зоя, і Єва, у перекладі означає "життя".

Слід звернути увагу на ініціали, щоб перша літера у повному імені не збігалася, інакше у дитячому садку та школі може виникнути плутанина, коли близнюки перебувають один за одним у списку. Наприклад, Бойко Є. (повне ім'я Єкатерина) та Бойко Є. (Єлизавета). Крім того, краще уникати занадто різних імен, щоб вони не звучали дисонансом - наприклад, Марія та Іраїда, де одне з імен є дуже популярним, а інше – рідкісним.

Універсального правила підбору імен для двійнят не існує і підбирати ім'я дитині потрібно довірившись інтуїції та внутрішнім відчуттям, дотримуючись власних смакових уподобань та сімейних традицій. Якщо ж ви хочете наголосити на індивідуальності близнюків, сміливо називайте їх різними іменами, адже вони виростуть і підуть кожен своєю дорогою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як назвати дитину, яка народилася у квітні.

  • Вас також може зацікавити:

Таємниця їх бідності розкрита: чоловіки з якими іменами завжди будуть без грошей

Мають сильну енергетику і викликають захоплення: названі імена жінок

Звучать як образа: які імена українок можуть здивувати європейців