RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Звучать як образа: які імена українок можуть здивувати європейців

Якщо від деяких імен українок іноземці божеволіють, то до інших у них огида - вся річ у тому, що українською ці імена звучать досить мило, але в інших мовах набувають абсолютно несподіваних значень.

Які жіночі імена звучать як образа за кордоном, розповідає "Апостроф".

Галина

Це ім'я походить від імені морської німфи Галени з давньогрецької міфології. У минулому так називали дівчат, щоб наділити їх силою і мудрістю, а також забезпечити їм спокійне життя. Однак згодом значення імені змінилося. Так, в Іспанії, Італії та Португалії слово "галина" має значення "курка". В Ізраїлі ж це ім'я асоціюється з фразою "відкрий секрет", а в Латвії слово "gaļa" означає "м'ясо" або "яловичина".

Читайте також: Вважають їх найкрасивішими: топ-5 жіночих імен, які подобаються німцям

Таня

Попри схожість деяких слів в українській та польській мовах, а також велику кількість "спільних" імен, що відрізняються лише варіаціями, ім'я Таня нашим сусідам може здатися незрозумілим. У мешканців цієї країни ім'я Таня може викликати асоціацію зі словом tanie, що означає "дешевий".

Настя

Ім'я Анастасія відоме у багатьох країнах світу і досить популярне у державах пострадянського простору. Однак скорочений варіант імені – Настя – може викликати подив у англійців, адже воно співзвучне зі словом "nasty", що означає "неприємний".

Іра

Це ім'я багато хто вважає красивим, проте в Європі краще віддати перевагу повному його варіанту. Все тому, що корінь "іра" з латини перекладається як не зовсім приємні почуття - лють, агресія, гнів. Водночас на одному з місцевих діалектів Туреччини irin означає "гній".

Раніше ми писали, які жіночі імена найбільше подобаються полякам.