RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

4 жовтня

3 жовтня

Всі новини

Християни західного обряду відзначають Вербну неділю: яку молитву треба читати цього дня

За сім днів до Великодня християни західного обряду відзначають Вербну неділю - цього року свято припадає на 2 квітня. У цей день потрібно щиро помолитися до Господа, подякувати за життя і попросити про захист та здоров’я для дітей.

Молитву про дітей у Вербну неділю публікує "Апостроф".

У цей день парафіян просять принести із собою гілки верби на богослужіння, що символізує настання Страсного тижня. Великий піст - це час покаяння, який допомагає вірянам готуватися до святкування Воскресіння Ісуса Христа. Покаяння включає у себе піст, молитву та милостиню. Згідно з церковними нормами, кожен католик зобов'язаний хоча б раз на рік - під час Великого посту та Великодня - піти на сповідь та отримати Святе Причастя. Усі охочі можуть сповідатися щодня за пів години до меси у священника.

Читайте також: Вербну неділю відзначають 2 квітня: які традиції, заборони й повір'я має свято

Молитва про дітей

“Всемогутній Боже! Вручаю своїх дітей Твоїй могучій опіці й охороні! Хорони їх, Господи, від усього, що може нанести шкоду їх здоров’ю, або наразити їх на небезпеку смерті. Але, передовсім, молю Тебе, найліпший Отче, хорони їх від небезпек, що загрожують їх душі. Відвертай, Боже, своєю всемогучою рукою від моїх дітей усе те, що може мати лихий вплив на їх невинне серце, або статися для них нагодою до злого. Хорони, Боже, моїх діточок від гріха! Пішли, молю Тебе, своїх святих Ангелів, щоб стерегли їх на дорозі життя. Всемогутній Боже й Отче, переведи щасливо моїх дітей через усі туземні небезпеки та бурі й дай, щоб вони дійшли щасливо до пристані спасіння. Амінь.“

Раніше ми писали, що не можна робити у Вербну неділю.

  • Вас може зацікавити:

Нехай дім наповнять щастя та добро: привітання з Вербною неділею у прозі та картинках

Церковний календар 2023: список усіх свят у квітні

Великодній кошик: що означає кожен продукт, який там має бути