RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Збережи здоров'я ним: сильні молитви у день Благовіщення 2023

У п'ятницю, 7 квітня, християни відзначатимуть велике церковне свято - Благовіщення. Це день, коли Діва Марія дізналася від архангела Гавриїла про зачаття Ісуса Христа, сина Божого. Дослівно розшифровується, як “блага звістка”.

"Апостроф" публікує сильні молитви в цей день.

Читайте також: Благовіщення 2023: історія свята, що не можна робити і яку молитву треба читати

Молитви на Благовіщення

Молитва на Благовіщення Пресвятої Богородиці

Славлю благодать Твою, Владичице, молю Тебе: збагати мій розум. Навчи мене йти прямо, слідуючи шляхом Христових заповідей. Пов’язана бранками гріхопадінь, благаннями Твоїми полегшу долю людську, Божа наречена. Бережи мене і вдень, і темної ночі, позбавляючи мене від злих ворогів. Це дало життя Богу, оживи душу мою, загублену пpистpaстями. Пресвята Діва, почуй голос непотрібного раба Твого. Сльози ллю перед Тобою, Пречиста, душу свою від скверни очищаю. Стогін від серця приношу. Визволи мене від капостей, розтліваючиx дyшу, Христа старанно про це благаю я; Йому ж честь і поклоніння личить нині, і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва до Пресвятої Богородиці перед іконою Благовіщення

Прийми, Всемогутня, Пречиста Владичице Богородице, ці чесні дари, одній Тобі від нас, недостойних рабів Твоїх, від усіх родів обрана, є вищою над всима створіннями небесними і земними. Бо Тобі, щоб Господь силою своєю був з нами, і Тобою Сина Божого благаємо, і причаститися до Святого Тіла Його і Пречистої Крові Його. Тим же блаженна є ти в родах родів, Богоблаженна, херувимів світло-приносиш і серафимів чесно суща. І нині, Всеоспівана Пресвятая Богородице, не переставай молячись про нас, недостойних Рабів Твоїх, аби позбавитися нам від усякої поради лукавого і від усякої помилки, і зберегтися нам від усякого отруйного підступу диявольського. Але навіть до кінця молитвами Твоїми незасуджених нас збережи, як Твоїм заступництвом і поміччю спасенні, славу, хвалу, подяку і поклоніння за все в Трійці Єдиного Бога і всіх Творцеві возсилаємо, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Молитва за дітей до Пречистої Діви Марії

Пресвята Діво! Кому, після Бога, маю доручити своїх дітей, як не Тобі, могутній Заступниці християн! Прийми, Владичице неба, моїх діточок, усіх разом і кожне зокрема, прийми їх і будь їм найкращою Матір'ю. Опікуйся моїми дітьми, Маріє, охорони їх від усього, що може заподіяти шкоду їхньому здоров'ю, особливо, молю Тебе, Ласкава, охорони їх від падіння у гріх. Вчини, Мати Господа Ісуса, Своїми молитвами, щоб мої діти зберегли Божу ласку упродовж цілого життя, а колись славили Тебе, свою ласкаву Покровительку, в Царстві Твого Сина на віки вічні. Амінь.

Раніше ми розповідали, як слід відзначати Благовіщення, про основні звичаї та традиції свята.

  • Вас може зацікавити

Додатковий вихідний скасували: як українці відпочиватимуть у квітні 2023 року

Церковний календар-2023: список усіх свят у квітні

Страсний тиждень 2023: які заборони не можна порушувати і як підготуватися до зустрічі Великодня