RU  UA  EN

Вівторок, 2 липня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 липня

Всі новини

Танки Abrams для України: Пентагон уклав контракт на виготовлення на $27,1 млн

Замість версії M1A2 основного бойового танка Abrams Сполучені Штати нададуть Україні більш стару версію M1A1: міністерство оборони США уклало контракт із компанією General Dynamics Land Systems (GDLS) на виготовлення танків M1A1 Abrams для України на суму $27,1 млн.

Про це повідомляє прес-служба Пентагону.

"General Dynamics Land Systems, штат Мічиган, отримав контракт на танки M1A1 з фіксованою ціною 27 100 000 доларів", - зазначили у відомстві.

Кількість танків, які мають бути виготовлені за контрактом, не уточнюється. Відомо, що роботи виконуватимуться у Лімі (штат Огайо) з очікуваною датою завершення 29 вересня 2023 року.

Читайте також: Королі танків: аналітик розповів про роль західної бронетехніки у контрнаступі ЗСУ

Гроші на виробництво танків було виділено у рамках Ініціативи зі сприяння безпеці України. Її суть у тому, що Міноборони США укладає відповідні контракти з виробниками, а не надає нашій країні техніку та засоби безпосередньо із запасів Пентагону.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генерал-майор СБУ у запасі Віктор Ягун розповів, яка помилка Росії до повномасштабної війни призвела до того, що у неї виникли проблеми із запасом танків.

  • Вас також може зацікавити:

Британські танки Challenger 2 вже в Україні: відео

Україна одержала другу партію танків Leopard 2: з'явилися деталі

Танкісти ЗСУ розбили протитанкістів Росії: видовищні кадри бою